Hvad er spiseforstyrrelser?

Spiseforstyrrelser er psykiske sygdomme hvor man fokuserer meget på mad. Anoreksi og bulimi er de spiseforstyrrelser de fleste har hørt om. Selvom de to sygdomme minder meget om hinanden er de forskellige. Bulimi starter ofte på samme måde som anoreksi med at man går på slankekur og taber sig meget. Nogle personer veksler både mellem anoreksi og bulimi, hvor de i perioder sulter sig og i andre overspiser for derefter at kaste op. Hvad enten man har anoreksi eller bulimi sulter man sig. Hvis man har anoreksi spiser man meget lidt og taber sig på den måde. Hvis man har bulimi springer man typisk måltider over for derefter at overspise og eventuelt kaste maden op igen. Pr. definition er forskellen på anoreksi og bulimi at man får spiseanfald hvis man har bulimi. Det gør man ikke hvis man har anoreksi. Når man har anoreksi vejer man mindst 15 procent under normalvægten, mens man ved bulimi oftest har en normal vægt.

 

At have en spiseforstyrrelse er altid et tegn på større problematikker i ens liv. Vanskelighederne og kontrollen af maden er blot symptomer. Kontrollen eller manglende kontrol over mad kan være et forsøg på at håndtere uforklarlige og smertefulde følelser. Igennem terapi kan du lære at håndtere dit liv og dine følelser anderledes og mere konstruktivt. Dermed kan du på sigt komme igennem spiseforstyrrelsen og leve et mere tilfredsstillende liv.

Har du spørgsmål om spiseforstyrrelser eller har brug for hjælp til at komme igennem en spiseforstyrrelse, så kontakt mig her.