Test for spiseforstyrrelse

 

Dit forhold til mad og krop
Nej Ja
1: Føler du dig nervøs og skyldig over at spise?
2: Har du dine egne regler for hvornår du spiser, i stedet for at spise, når du er sulten?
3: Skærer du maden i bittesmå stykker, og/eller bestemmer du på forhånd hvad på din tallerken du vil eller ikke vil spise?
4: Insisterer du på at have kontrol over, hvad der kommes i den mad du spiser, og/eller nægter du at spise noget du ikke selv har lavet?
5: Har du episoder med overspisning, hvor du ukontrolleret, uhæmmet, spiser store mængde mad, hvorefter du føler angst, skyld eller selvforagt?
6: Tvinger du dig selv til at kaste op, bruge afføringsmidler, motionere eller faste efter et måltid for at undgå at tage på i vægt?
7: Er du bange ved tanken om at tage på i vægt?
8: Dyrker du hård motion for at brænde kalorier af - ikke fordi du nyder motionen?
9: Føler du dig tvunget til at dyrke motion, selvom du er træt og udkørt?
10: Kan du lide fornemmelsen af at føle dig sulten?
11: Føler du dig tyk, ligegyldigt hvad du vejer?
12: Føler du dig utilfreds med din krops størrelse, og føler du oftest, at du burde tabe dig?


 

Resultat:

Testen indikerer at du ikke har symptomer på en spiseforstyrrelse. Derfor kan dit forhold til mad alligevel godt volde dig problemer. Opsøg en kvalificeret psykoterapeut hvis du er i tvivl.

Resultat:

Testen indikerer at du kan have en spiseforstyrrelse. Dette bør du undersøge nærmere med hjælp fra fagfolk - enten din læge eller en kvalificeret psykoterapeut.

Resultat:

Testen indikerer at du allerede har, eller er på vej til at have en spiseforstyrrelse, og du bør kontakte din egen læge for at få hjælp og vejledning, eller tale med en kvalificeret psykoterapeut.