Test for depression

 

Hvor stor en del af tiden indenfor de sidste 3 uger Hele tiden Det meste af tiden Lidt over halvdelen af tiden Lidt under halvdelen af tiden Lidt af tiden På intet tidspunkt
1: Har du følt dig trist til mode, ked af det?
2: Har du manglet interesse for dine daglige gøremål?
3: Har du følt at du har manglet energi og kræfter?
4: Har du haft mindre selvtillid?
5: Har du haft dårlig samvittighed eller skyldfølelse?
6: Har du følt, at livet ikke er værd at leve?
7: Har du haft besvær med at koncentrere dig, fx at læse avis eller følge med i fjernsyn?
8: Har du følt at du følt dig rastløs?
9: Har du følt dig mere stille?
10: Har du haft besvær med at sove om natten?
11: Har du haft nedsat appetit?
12: Har du haft øget appetit?


 

Resultat:

Du har ingen klare symptomer på depression. Hvis du alligevel mener at du har det dårligt med dig selv eller med dine relationer, kan terapi være en mulighed for støtte og hjælp. Er du i tvivl så kontakt en psykoterapeut eller psykolog og få talt om mulighederne.

Resultat:

Der er indikation på at du kan have en let depression. Hvis symptomerne ikke bedres hurtigt, vil psykoterapi være en god mulighed for hjælp. Tal desuden med din læge, hvis du er i tvivl om terapi er relevant i dit tilfælde. Og husk at testen ikke er en diagnose. Depression kan heldigvis behandles og der er masser af hjælp at hente igennem din læge og terapi.

Resultat:

Testen indikerer at du kan have en moderat depression. Det vil være en god ide at tale med din læge om de symptomer du oplever og i samarbejde afklare om terapi kan være en hjælp for dig. Depression kan heldigvis behandles og der er masser af hjælp at hente igennem din læge og terapi. Husk på at testen ikke er en diagnose og at kun en fagperson kan stille endelig diagnose.

Resultat:

Testen peger på at du kan have en svær depression. Opsøg din læge og fortæl ham om dine symptomer. Depression kan heldigvis behandles og der er masser af hjælp at hente igennem din læge og terapi. Jo før du for taget fat på problemet, des hurtigere kan du få det bedre. Husk på at testen ikke er en diagnose og at kun en fagperson kan stille en endelig diagnose.